Lankytinos vietos > Klaipėda

Galerija Pėda 0

Galerija „Pėda“ – viena seniausių ir profesionaliausių galerijų – įsikūrusi pačiame Klaipėdos miesto centre. Galerija turi keturias parodines erdves, kurių bendras ekspozicijos plotas 150 m². Per metus čia surengiama apie 20-30 Lietuvos ir užsienio dailininkų parodų bei meninių projektų. Jau tradicija tapo jaunų, profesionalių, intensyviai dirbančių, tačiau dar nežinomų menininkų pristatymas.

Čia taip pat rengiami ir kamerinės muzikos koncertai, poezijos ir leidinių pristatymai. Tai viena iš nedaugelio galerijų Lietuvoje, kurioje pagrindinis dėmesys skiriamas taikomiesiems menams – juvelyrikai, keramikai, metalo plastikai, vitražui, tekstilei bei skulptūrai. Galerijoje eksponuojami tik profesionaliu meistriškumu, originalumu pasižymintys bei išliekamąją vertę turintys meno kūriniai. Pačioje galerijoje veikiančios meno dirbtuvės – tai puiki proga lankytojui dalyvauti kūrybos procese.

Įrengiant galerijos patalpas buvo rastos dvi akmenyje iškaltos pėdos. Specialistų nuomone, vienai iš jų yra virš 2000 metų, o kita, žmogaus rankų pagalba iškalta prieš 50 m. Štai iš kur kilęs ne ką mažiau originalus galerijos pavadinimas.

Informacija kontaktams

Turgaus g. 10
Klaipėda, Lietuva
Tel. 8 46 310234
El. paštas: pedaart@gmail.com

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *




Įspėjimas!
Jūsų adresas užregistruotas: 3.147.103.8
TPL.lt nekontroliuoja trečiųjų asmenų pateiktų komentarų turinio ir neatsako už jį.
TPL.lt svetainėje paskelbti trečiųjų asmenų komentarai atspindi išimtinai tik trečiųjų asmenų nuomonę.