Lankytinos vietos > Vilnius

1984-ieji. Išgyvenimo drama 0

VšĮ “Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 “ pristato:
“1984”. Išgyvenimo drama

1984-ieji – garsiausia XX amžiaus antiutopija , parašyta Stalino valdymo metais ir pasakojanti koks būtų gyvenimas ateityje, totalitarinėje visuomenėje tolimais 1984-aisiais. O jei mes, XXI amžiaus vaikai, pažiūrėtume nebe į ateitį, kaip knygos autorius, į praeitį, į realius 1984-uosius Tarybų Sąjungoje? Užmiršote kaip buvo tada ar apskritai neįsivaizduojate? O gal jaučiate nostalgiją aniems geriems laikams? Jums suteikiama unikali galimybė savo kailiu patirti pamirštus sovietinės santvarkos “privalumus”. 25 kilometrai nuo Vilniaus, 5 metrai gilyn po žeme ir jūs – SSSR .Pasirašę specialų kontraktą, jūs ištisoms dviems valandoms tapsite totalitarinės valstybės piliečiu.

Prie pat Vilniaus, miške, uždaroje 2 hektarų teritorijoje – 3000 kv m slaptas požeminis 2 aukštų labirintas, Maskvos nurodymu statytas šaltojo karo metais metais kaip alternatyvi televizijos stotis atominio karo su Amerika atveju. Karo nebuvo, ir bunkerius užėmė SSSR kariuomenė 1991-aisiais, Lietuvai kovojant už Nepriklausomybę. Lietuva nepriklausomybę atgavo, tapo ES nare. Nuo tada bunkeriuose gyvena tik šikšnosparniai.

tunelis

Po SSSR dalinių čia dar niekas svetimas nebuvo. Nei Lietuvos turistai, nei užsieniečiai. Jūs – pirmieji.

Atvykusius dalyvauti išgyvenimo dramoje jus pasitiks sargyba su šunimis. Atsisveikinę su savo daiktais, valiuta, fotoaparatais ir mobiliaisiais telefonais, aprengti pilkomis sovietinėmis šimtasiūlėmis jūs dviems valandoms panirsite į įtampos ir absurdo pilną SSSR piliečio gyvenimą. Jūs būsite vedami labirintais 5 metrų gylyje po gelžbetonio plokštėmis, pamatysite 1984-ųjų televizijos laidas ir parduotuves, , būsite tardomi KGB kabinete, mokysitės SSSR himno, pratinsitės nešioti dujokaukę ir sudėti Kalašnikovo automatą. Jūs šoksite pagal tų laikų muziką, patys gaminsite sau sovietinius pietus…

… Kai po dviejų valandų, praleistų SSSR labirintuose, Jums pagaliau pavyks praverti geležinius bunkerio vartus ir pamatyti dienos šviesą, Jūs išgirsite Sąjūdžio laikų dainą ir visa savo esybe pajusite, kas yra laisvė, kas yra nepriklausoma Lietuva. ..

Išgyvenimo drama “1984 “sukurta ne pramogai ir ne nervams padirginti. Ji sukurta tam, kad primintų kas buvo, kad akivaizdžiai pademonstruotų jaunajai kartai, užsienio svečiams, visiems mums, kokį milžinišką kelią per 17 Nepriklausomybės metų nuėjo Lietuva ir jos žmonės. “1984” – tam, kad tie laikai niekada nebesugrįžtų .

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *




Įspėjimas!
Jūsų adresas užregistruotas: 52.15.59.163
TPL.lt nekontroliuoja trečiųjų asmenų pateiktų komentarų turinio ir neatsako už jį.
TPL.lt svetainėje paskelbti trečiųjų asmenų komentarai atspindi išimtinai tik trečiųjų asmenų nuomonę.