Metų renginiai > Archyvas

Festivalis “Vilnius Bluegrass 2008” 0

Mintis suorganizuoti Lietuvoje bluegrass muzikos festivalį kilo Všį Muzikonas direktorei, dainininkei Jūnei (Jūratei Klovienei), aplankiusiai ne vieną šios muzikos festivalį Europoje, išgirdusiai visą eilę puikių muzikantų.

Teigiama, kad Bluegrass festivalis padėtų supažindinti Lietuvos muzikantus profesionalus, jaunimą ir plačiąją auditoriją su šia muzika, sudominti juos ir paskatinti pačius groti.

Vš.Į „Muzikonas“ ir klubas „Country Saloon“, drauge su Vilniaus Rotuše ir Europos bluegrass‘o asociacija EWOB šių metų lapkričio 21-22 dienomis Vilniaus Rotušėje rengia jau ketvirtąjį bluegrass‘o muzikos festivalį „Vilnius Bluegrass 2008“.

Ypatingai geri atsiliepimai Europos muzikinėje spaudoje apie jau įvykusius pirmuosius tris šios, Lietuvoje dar neišpopuliarintos muzikos festivalius, paskatino organizatorius ir vėl imtis darbo.Vilniaus rotušės salėje lapkričio 21 – 22 dienomis įvyks du koncertai visuomenei, bei meistriškumo pamokos Lietuvos muzikams, kuriuose dalyvaus žinomi bluegrass’o meistrai iš Čekijos, Olandijos, Lenkijos, JAV, Anglijos, Vokietijos ir kitų šalių. Čia bus galima sužinoti apie charakteringą šiai muzikai balso valdymą, grojimo penkiastyge banjo, bluegrass gitara, dobro, ar mandolina techniką. Po abiejų koncertų vyks Jam session, kur muzikuos visi dalyviai drauge. Čia norįsi prisiminti, kad antrojo festivalio Jam session drauge su jaunimu, muzikavo didžiausia renginio žvaigždė, vienas žymiausių pasaulio mandolinininkų Andy Owens, o pernai kita žvaigždė – banjo virtuozas Andy Glandt.

Lietuvos muzikams profesionalams ir muzikuojančiam jaunimui šis festivalis puiki proga susipažinti su bluegrass muzika, susidomėti ja ir pradėti patiems ją groti. Publikai tai puiki proga išgirsti ypatingą ir nuostabiai įdomų dainavimo būdą, unikalią grojimo manierą ir nematytus instrumentus. Projekto sumanytoja ir vadovė, Vš.Į „Muzikonas“ direktore Jūratė Klovienė. Festivalio meno vadovas Algirdas Klova. Organizacinį branduolį sudaro klubo „Country Saloon“ nariai.

Bilietų kaina:
vienai dienai – 16 Lt, dviem dienoms – 21 Lt; vaikams – 8 Lt.

Daugiau informacijos rasite čia

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *




Įspėjimas!
Jūsų adresas užregistruotas: 3.136.22.50
TPL.lt nekontroliuoja trečiųjų asmenų pateiktų komentarų turinio ir neatsako už jį.
TPL.lt svetainėje paskelbti trečiųjų asmenų komentarai atspindi išimtinai tik trečiųjų asmenų nuomonę.